utorok 23. decembra 2008

Nový objav na slovenskej politickej scéne

Pôvodne som mal v pláne zisťovať na Slovenskom štatistickom úrade úplne iné veci. Moja motivácia do práce je však včase predvianočnom práve na bode mrazu, a tak som si namiesto toho otvoril informáciu ohľadom populárnosti jednotlivých slovenských politikov. Politiku až tak detailne nesledujem, ale aj tak si práve každý deň prečítam pár zaujímavých informácií a zasmejem sa nad hereckými výkonmi našich volených zástupcov. Stará garda drží pokope a moc nepúšťa z rúk prakticky už od odchodu červených. To, že Ficko získal moc v minulých voľbách nie je zdá sa jav dočasný. Ukazuje sa byť šikovným manažérom mozgov hlavne tej staršej generácie a úspešným rétorikom schopným pochváliť sa i vynadať všetkým. Nie je divu, že je na čele a kraľuje tam neohrozene. Pri takej populárnosti bude jeho ego rásť a rásť. Decembrový výskum vykonal Ústav pre výskum verejnej mienky pri ŠÚ SR v dňoch 1. až 8. decembra 2008 na vzorke 1304 občanov vo veku 18 a viac rokov.
pre zväčšenie tejto nekvalitnej tabuľky si na ňu prosím kliknite
Pri tejto tabuľke asi najviac zaujme meno politika, ktorý je v nej uvedený ako Nikto. Nevie sa, či táto vychádzajúca hviezda slovenskej politickej scény náhodou neplánuje frontálny útok na post premiéra, či prezidenta v budúcich voľbách. Sám Ficko ešte Nikta za reálnu hrozbu neoznačil, ale jeho popularita je vysoká už dlhší čas. Lídri opozície by sa mali zamyslieť nad Niktovymi číslami a uvedomiť si, že práve jemu sú povinný dať svoju plnú podporu. Táto skutočnosť je ešte viac podporená tragickými číslami Mikiho, Mikloša a iných. Hrušovskému už ani pán Boh neverí a v súboji Ivan vs. Iveta to tiež nevyzerá pre opozíciu ružovo. Neostáva nič iné len veriť. Volič je zmätení z neustáleho kolotoča preťahovačiek a od politikov už nechce nič. Práve to môže byť vodou na mlyn Niktovi. On nič neponúka, nič nesľubuje, nemá volebný program. Je rodeným niktošom a nemá nijaké ambície. Vo svojom životopise uvádza nijaké vzdelanie, nijaké pracovné skúsennosti, nijaké jazykové znalosti a tiež ho nič nezaujíma.

Osobne mu vyjadrujem 23.decembra svoju plnú podporu. Práve on predstavuje politický pokoj, ktorý je v tomto čase potrebný. Nech sa mu darí.

1 komentár:

Eva Vollmannova povedal(a)...

Alesh no co sa deje? Zaspal si? Pis! Pis!