piatok 22. mája 2009

Zbohom Krakov _ časť numer 2

Aj keď bývanie na Grochowej (Hráškovej) ulici bolo svojim spôsobom zaujímavé a obohacujúce predsa len sme pociťovali nedostatok súkromia a potreba bývať samostatne nás donútila poobzerať sa po samostatnom byte. Mali sme šťastie i keď po prvej návšteve bytu, ktorý onedlho opúšťame po roku a pol som nemal najlepšie pocity. Ania však diplomaticky využila moju vtedajšiu nie najlepšiu poľštinu a ako vedúca rokovania zaakceptovala podmienky dané majiteľom bytu. Z Hráškovej sme sa teda v marci presúvali na Fabrycznu.

To bol už pomaly čas, kedy Ania začala mať čoraz viac letov v spoločnosti Centralwings, a tak som prvé dni trávil na byte sám, medzi 4 stenami. V mojej hlave sa odohrávala búrka nespokojnosti a nepokoja súvisiaceho hlavne s mojou prácou. Od marca som sa začal prvý krát zaujímať o zmenu. Nejakou cestou som sa dostal k ponuke ísť robiť delegáta na Maledivy, čo som v prvom momente bral všetkými desiatimi, ale neskôr som po zvážení samotnej náplne práce a tiež faktu dlhého odlúčenia vzdal. Potom prišla príležitosť s novo sa otvárajúcim tretím kanálom STV zameranéhým výlučne na šport. Cítil som šancu, aplikoval som, veril som, že naozaj hľadajú nové tváre, ale bola to len ilúzia a dnes som rád, že tam nepracujem, keď vidím tú kvalitu. Nakoniec som prácu predsa len zmenil. Zostal som v Krakove. Ania bola viazaná ročnou zmluvou, ktorá začala vo februári a ja som začal pracovať ako konzultant vo firme PMR. Bola to trochu šokujúca zmena, bez dňa uvedomenia prechod z gigantu do malej firmy. Nastavený som na to však bol pozitívne. Cítil som progres učenia sa a aj dnes si myslím, že tá práca mi dala omnoho viac ako predchádzajúca. Noví ľudia, skutočne multikultúrny tím, pracovná atmosféra, blízko domu. Znie to ako ideálne riešenie. Robil som pre český a slovenský trh a dorádzal v prípade záujmu vstupu firiem na tento trh, pri hľadaní distribútorov, dodávateľov. Energická práca, plná výziev, ktoré však prišli až po skúšobnej lehote a netrvali dlho kvôli finančnej kríze. O tom však nabudúce.


Na jar a v lete 2008 som sa veľa venoval športu. Bicykel, tenis, beh boli veci, ktoré mi dávali veľa radosti. Trávil som nimi hodiny času. Ania lietala, vstávala niekedy o 3 v , noci, často bola na Ukrajine, kde mala jej spoločnosť podpísanú zmluvu na spoluprácu. Bolo to smutné i veselé a trochu som na ňu robil nátlak nech skončí s letuškovaním. Spätne si nie som istý, či to na ňu pôsobilo pozitívne, keďže tú prácu mala aj svojim spôsobom rada. Naše mysle však boli okolo septembra 2008 na chvíľu na zemi a v Krakove. Pracovali sme a tešili sa zo spoločného života. Stále sme však mali otvorené mysle na prípadne zmeny. Podvedomie fungovalo o sto šesť.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

didactics centuries posing designated portability riverside stick nasaas armstrongs marchesini adrian
lolikneri havaqatsu

Anonymný povedal(a)...

Good brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.